Studenckie Koło Przewodników Sudeckich SKPS
Studenckie Koło Przewodników Sudeckich

AlbumAlbum  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurs na PRZEWODNIKÓW SUDECKICH 2010 - 2011

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SKPS Strona Główna -> Kurs na przewodników sudeckich
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin
Site Admin

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 8:57 pm    Temat postu: Kurs na PRZEWODNIKÓW SUDECKICH 2010 - 2011
Odpowiedz z cytatem

Informujemy o wstępnym terminie rozpoczęcia kursu na przewodników sudeckich: marzec 2010 r.
Szczegółowych informacji będziemy udzielać na łamach naszej strony internetowej http://skps.wroclaw.pl/2_kurs/21_inf_o_kursie/inf_o_kursie.htm.
Na wszelkie pytania chętnie odpowiemy w tym wątku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email    
Artur

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 9:40 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie mogę się już doczekać Smile

Myślę, że to pytanie podstawowe - jaki jest orientacyjny (niechby i bardzo przybliżony) koszt Wink ?
Powrót do góry
mariolek4

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 1:32 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ostatni kurs kosztował 1350 zł (i 1100 dla studentów) i miejmy nadzieję, że cena dużo nie wzrośnie... na dzień dzisiejszy trudno cokolwiek powiedzieć.

Póki co, proszę wszystkich chętnych o maila do mnie: mariola@geoda.pl
Łatwiej będzie oszacować realne koszta, znając liczbę chętnych...

Kiedy będą znane już jakieś konkrety dotyczące kursu, wszystkim zainteresowanym wyślę informację na podane maile.

Pozdrawiam,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tumitaki

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 9:38 am    Temat postu: czekałam na tą wiadomosc :)
Odpowiedz z cytatem

Ja również nie mogę się doczekac, w sumie o kurs dowiaduje się juz pół roku Confused , ale ciesze się ze wreszcie cos ruszyło

Katarzyna Kwolek

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:01 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hmmm....

Nie da rady wcześniej??

Od października wracam do Poznania i będę miała utrudniony "dostęp" do kursu:(

Sz_mon

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:08 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Oj Poznań nie leży na końcu świata jak nie szukając daleko np Jelenia Góra:-P Apeluję do Marioli by kurs się rozpoczął w taki sposób, bym miał towarzystwo w pociągu (inne niż mieszkańcy dworca) Twisted Evil Jak coś to szykuję się do wydania monografii nt linii Poznań-Wrocław<lol>
Pozdrowienia z bany!
Powrót do góry
Katarzyna Kwolek

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:20 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tej! ja wezmę rozdział o pkp... Wink
(sorki za "prawie offtopic" Wink )

klin86

PostWysłany: Wto Lis 10, 2009 11:17 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tej! Kolejny geograf zgłasza swą gotowość do rozpoczęcia kursu Very Happy
Powrót do góry
Ania K.

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 10:39 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mam wcale niefajną informację dotyczącą kosztów nowego kursu... Planowane są zmiany w naszym państwie dotyczące szkoleń i tak chcą wprowadzić Vat 22% od szkoleń (w tej chwili kursy są zwolnione z Vat-u). Miejmy nadzieje, że to nie wejdzie, a ponoć szykuje się to od stycznia... Wiem że niektóre szkoły języków piszą protesty w tj sprawie... Jeśli ten Vat zostanie nałożony to niestety oprócz standardowego wzrostu ceny trzeba będzie doliczyć Vat Ekhm... Confused
Trzymajmy więc kciuki by tak się nie stało.. Pozdrawiam Ania
Powrót do góry
Asia

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 10:50 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

w przypadku kursów językowych można podpisać petycje na nie na stronie http://www.pase.pl/ może pomoże to wszystkim kursom? tego nie wiem, ale pewnie nie jeden z Was się czegoś językowego uczy, więc warto Smile

Koks

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 6:53 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czy coś już konkretnego wiadomo na temat nowego kursu?

mariolek4

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 5:42 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zapraszam na kurs przewodników sudeckich kl. III!

Spotkanie organizacyjne odbędzie się 13 kwietnia 2010 o godzinie 18.30 w auli Instytutu Immunologii i Terapii Doświadczalnej PAN przy ul. Weigla 12 (naprzeciwko Szpitala Wojskowego).
Na spotkaniu można będzie się zapisać, wypełniając ankietę. Zapisów można dokonywać również w biurze GEODA przy ul. Skwierzyńskiej 28b/1 od 22.02.2010 od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00-16.00.

Warunkiem uczestnictwa w kursie jest podpisanie umowy i wpłata wpisowego w wysokości 700 zł.

Koszt kursu wynosi 1500 zł. Przewidujemy zniżkę dla studentów - dla nich cena bedzie wynosić 1350 zł (dla studentów studiów dziennych do ukończenia 26.roku życia).
Wykłady rozpoczną się 20 kwietnia 2010. Bedą odbywały się w każdy wtorek i czwartek w godzinach 18.30-21.00.

Kurs obejmuje około 250 godzin zajęć teoretycznych prowadzonych przez specjalistów z niemal wszystkich dziedzin związanych z turystyką i Sudetami (historia, architektura i sztuka, fizjografia, geografia i przyroda Dolnego Śląska i Sudetów, metodyka przewodnictwa, przepisy obowiązujące w turystyce, elementy kartografii i terenoznawstwa, pierwsza pomoc i inne).
Przewidujemy również około 20 wycieczek weekendowych w różne zakątki Sudetów w ciągu roku oraz praktykę na obozie wędrownym podczas wakacji.
Ukończenie kursu daje możliwość podejścia do egzaminu państwowego na przewodnika sudeckiego klasy III. Jest poza tym fantastyczną przygodą - będziesz wędrować po górach z osobami, które kochają to tak jak Ty!

Zakończenie kursu i egzamin państwowy przewidujemy na jesień 2011 roku.

Więcej szczegółów i odpowiedzi na ewentualne pytania pod numerami telefonów: (71) 3380780, 505463387 (niedostępny pomiędzy 5 a 21 lutego).

Zachecamy do śledzenia naszych stron internetowych: www.geoda.com.pl oraz www.skps.wroclaw.pl

Zatem - do usłyszenia lub zobaczenia na spotkaniu!
Powrót do góry
gunia05

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 11:04 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Smileświetna wiadomośćSmile
Czy ilość miejsc jest ograniczona?
Powrót do góry
moriss

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 11:17 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na prośbę kierownictwa kursu przerobiłem trailer filmu kursowego na reklamę kursu Smile. Jednocześnie przepraszam, że to tyle trwało. Oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=9wcnH3obTXI
Powrót do góry
kogut

PostWysłany: Pią Lut 19, 2010 11:14 am    Temat postu: :)
Odpowiedz z cytatem

Ilość miejsc jest ograniczona wielkością populacji ludzkiej Smile

A tak poważnie to oczywiście nie - zależy nam jak najbardziej na jak największej ilości osób - wtedy łatwiej jest organizować autokarówki i finanse kursu nie są zagrożone.

Mam prośbę w imieniu nas wszystkich a Marioli (ona wie dlaczego) w szczególności. Rozreklamujmy ten kurs każdy jak może. Każdy ma znajomych, jakieś miejsca gdzie mógłby wywiesić plakaty - uczelnie, szkoły językowe, może jakieś zaznajomione sklepy. Może udzielacie się na jakiś forach. Puszczajcie wici gdzie się da. Kurs jest ważny dla nas (SKPSu) z wielu powodów, ale chyba najważniejszym jest pozyskiwanie nowych aktywnych ludzi do naszych szeregów.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SKPS Strona Główna -> Kurs na przewodników sudeckich Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2